П`ятниця, 29.03.2024, 07:35:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоолександрівська гімназія Новоолександрівської сільради

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 27
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини

 Всеукраїнський місячник "Спорт для всіх - спільна турбота"

  

5 травня на базі Новоолександрівської ЗОШ проводились військово-патріотичні змагання "Джура".

 

Вітаємо команду Новоолександрівської ЗОШ з гідним виступом на змаганнях!!!

ДЕНЬ ЗДОРОВ*Я

7 квітня у школі було організовано День Здоров*я. 

Захід розпочався ранковою музичною зарядкою, яку провели учні 8 класу.

Для учнів 5-11 класів було організовано змагання у вигляді квесту, а молодші школярі розважались на спортивних змаганнях "Веселі старти"

 

     

Завершився день підсумковою лінійкою, на якій жоден учень не залишився без нагороди. Але справжньою родзинкою заходу став пікнік на стадіоні, на якому класи змогли поласувати виграними призами - пирогами.

ЗАСІДАННЯ РЕЗЕРВУ КЕРІВНИХ КАДРІВ

24 березня на базі Новоолександрівської ЗОШ І – ІІІ ступенів відбулося засідання резерву керівних кадрів на тему «Управління підвищенням професійного рівня педагогічних кадрів».

Метою заходу було обмінятись досвідом щодо шляхів підвищення професійного рівня педагогів. Заступники директора школи з НВР Когут С. А., Шляхова В. В. та Самарська Т. М. поділились власним досвідом управлінської діяльності, зауваживши, що саме від якісно організованої роботи керівництва безпосередньо залежить рівень самоосвіти педагогічного колективу.

Керівник РМО вчителів англійської мови Ковальчук Л. М. розповіла про роль районного методичного обєднання в сприянні професійного зростання педагога як передумови успішного особистісного розвитку.

Вчитель молодших класів Голякова О. П. на власному прикладі показала, що яскравим прикладом творчої взаємодії вчителів є створення власних блогів. Ольга Петрівна зазначила, що дана форма роботи також є ефективним засобом поширення власного педагогічного досвіду.

Вчитель української мови Гаращенко Л. П. розповіла про різноманітні способи і форми підвищення рівня самоосвіти, зазначивши, що підвищити свій самоосвітній рівень можна також за рахунок отримання другої освіти. Свою доповідь Людмила Петрівна проілюструвала прикладами з власного досвіду, розповівши як вона поєднує в своїй педагогічній діяльності вміння вчителя української мови та знання, отримані під час здобуття другої вищої освіти вчителя інформатики.

Оптимістичною нотою завершила засідання резерву керівних кадрів вчитель музичного мистецтва Чайковська О. В., яка поділилась власними враженнями від участі в конкурсі «Вчитель року 2017», у якому вона отримала призове ІІІ місце на обласному етапі.

  

ПОСВЯТА В ЧИТАЧІ ПЕРШОКЛАСНИКІВ НОВООЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ ЗОШ

 

Здається, ще зовсім недавно першокласники зайшли до школи на свій перший урок, тільки-но розпочали вивчати літери та цифри. Але час минає непомітно, і ось вони вже навчились читати. А це ознака того, що наймолодші учні школи вже мають право називатись читачами шкільної бібліотеки. І щоб це право стало законним, шкільний бібліотекар Г. І. Гетьман та класовод 1 класу Л. С. Шепель організували для дітей урочисту посвяту в читачі. Допомогли їм у цьому учні 5 класу, які завітали у гості до молодших товаришів у яскравих образах Червоної Шапочки, Хоттабича, Буратіно та лікаря Айболита.

Казкові персонажі розповідали дітям, як цікаво читати книги і як з ними правильно поводитись. Королева Книга ознайомила юних читачів з правилами користування книгою, а Буратіно урочисто вручив першокласникам ключ від Царства Книг.

Відтепер учні першого класу отримали горде звання «Читач шкільної бібліотеки», а яскравий захід, який підготувала шкільний бібліотекар Г. І. Гетьман, став для них не просто цікавим театралізованим дійством, а й поповнив скарбничку їхніх знань про книгу новою інформацією.

 

”Зима багата святами: Різдво, Коляда і Хрещенська вода”.

(етнографічна заочна подорож для молодших школярів)

Ось і промайнули Новорічні та Різдвяні свята. Дітлахам так не хочеться з ними прощатись, адже це так весело ходити колядувати, посівати та відпочивати на канікулах! Саме з метою подарувати дітям останні відчуття свята класовод 2 класу О. Ю. Аведікова провела для учнів молодших класів етнографічну заочну подорож ”Зима багата святами: Різдво, Коляда і Хрещенська вода”. На цьому заході  діти не тільки ще раз згадали всі зимові свята, а й змогли поринути в українські традиції та обряди, пов’язані з Новим роком та Різдвом Христовим.

Створити справжню атмосферу свята допомогла учениця 6 класу О. Задорожня, яка вітала гостей українською народною піснею ”Ой, зелене жито, зелене” та хлібом-сіллю.

Учні 2 класу підготували справжнє театралізоване дійство, яке допомогло присутнім яскраво уявити, як українські діти, одягнені в національні костюми із зіркою, яку ніс ватага Н. Бурикін, ходили колядувати та щедрувати, а гостинні українські господарі, яких майстерно зіграли В. Доля та Я. Шевченко, зустрічали та пригощали колядників солодощами та випічкою. Наколядовані гостинці збирав Міхоноша Д. Гузик, дякуючи при цьому господарям за щедрість та гостинність.

Під музичний супровід, який організувала вчитель музики О. В. Чайковська, другокласники співали щедрівки та колядки. До речі, діти заспівали гуртом щедрівку ”Щедрик, щедрик, щедрівочка…”, якій у цьому році виповнилось аж 100 років!

Допомагали в організації свята також учні 6 класу, які ще з минулого року разом з класним керівником О. В. Чайковською  в рамках колективної творчої справи взяли шефство над молодшими товаришами і пообіцяли їм в усьому допомагати. Вони знайомили присутніх з українськими народними звичаями і традиціями. Особливо всім присутнім сподобався обряд ”Водіння кози”, який талановито продемонстрували учні 6 класу М. Стрижак та О. Баяндін.

Виховна година закінчилась традиційним для українських різдвяних свят розподілом наколядованого та поїданням солодощів. Неоціненну допомогу у підготовці свята надали батьки учнів 2 класу.

ЗАСІДАННЯ РМПК ВЧИТЕЛІВ МОЛОДШИХ КЛАСІВ У НОВООЛЕКСАНДРІВСЬКІЙ ЗОШ

19 січня, саме на Водохрещу, у Новоолександрівській школі  відбулося засідання РМПК вчителів 3-х класів. 

Місцем проведення заходу Новоолександрівська ЗОШ була вибрана невипадково, оскільки саме тут вчителі основ здоров'я Шляхова В. В., Діденко З. С. та Голякова О. П. одними з перших в Запорізькому районі почали впроваджувати новий тренінговий курс «Вчимося жити разом». Зазначений проект стосується розвитку життєвих навичок та надання психологічної і соціальної підтримки дітям, підліткам, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні.

Невимушену атмосферу свята створили учні 2 та 6 класу, які зустріли гостей хлібом-сіллю та привітали зі святом Водохрещі віршами та піснею.

Вчителі  початкових класів Шепель Л. С. та Сабліна Т. О. підготували презентацію проекту «Вчимося жити разом» і розповіли про особливості його впровадження в Новоолександрівській ЗОШ.  Але справжнім сюрпризом для присутніх став показовий тренінг, який для них провела вчитель початкових  класів Голякова О. П., яка пройшла разом з вчителями основ здоров’я  Шляховою В. В. та Діденко З. С. курси при ЗОІППО в рамках проекту «Вчимося жити разом». Ці педагоги протягом І семестру 2016-2017 н.р. впроваджували на уроках основ здоров’я тренінги вищезазначеного проекту, тому Ольга Петрівна радо поділилась з коллегами набутим досвідом, зазначивши, що такі саме в такій формі будуть в недалекому майбутньому проводитись більшість навчальних предметів у навчальних закладах, оскільки саме поняття тренінгу передбачає не авторитаризм вчителя над учнями, а партнерські стосунки, коли учень не буде боятись вчителя, а буде відчувати в ньому друга і товариша.

Цікаві відеоролики про особливості навчання у фінських навчальних закладах підготувала і показала присутнім вчитель початкових  класів Леженського НВК Гуркова Т. П.. Про найважливіші моменти концепції початкової школи розповіла вчитель початкових класів Мар'ївської ЗОШ, керівник РМПК вчителів 3-х класів Балабуха О.Р.

Методист РМК Відділу освіти, молоді та спорту Запорізької РДА Лапенкова Н. І. проінформувала вчителів початкових класів про деякі робочі моменти, пов’язані зі здачею учнями 4-х класів ДПА та моніторингом якості знань випускників початкової школи.

 

Святкування Нового року

Учні молодшої та середньої ланки яскраво відсвяткували Новий рік 23 січня, а для школярів старшої ланки було організовано Новорічну розважальну програму у вигляді телепередачі "Хто зверху?"

   

День Святого Миколая

Святкування Дня Святого Миколая для учнів Новоолександрівської ЗОШ допомогли організувати працівники сільського будинку культури Моісеєва С. Г., Івко А. В. та Мельник О. С. Молодші школярі із захопленням переглянули казку про Святого Миколая, яку талановито інсценізували учні 5 класу, а потім із захватом взяли участь у конкурсах та хороводах.

  

Тиждень англійської мови

В рамках тижня англійської мови вчителем іноземної мови Ковальчук Л. М. було проведено наступні заходи:

1. Конкурс на кращий переклад сонетів та його декламування (для учнів 8 - 11 класів)

2. Старший - молодшому" - усний журнал по творчості В. Шекспіра (учні 9 класу ходили в молодші класи з метою ознайомити молодших школярів з творчістю В. Шекспіра)

3. Складання кросвордів "Як ми знаємо героїв творів В. Шекспіра" 

4. Квест для учнів 9-11 класів "Життєвий шлях великого драматурга"

 

  

Тиждень права

В рамках тижня  права вчителем правознавства Пенушковою Н. Д. було проведено ряд заходів:

  • Виховна година на тему Конвенція ООН про права дитини

  

 

 

  • Учнями, які відвідують гурток «Закон і ти» було підготовлено інформаційний стенд на тему «Права та обов*язки дитини»

  • Спільно зі шкільним бібліотекарем було підготовлено виставку корисної літератури по правознавству

Засідання школи резерву керівних кадрів 

6 грудня на базі Новоолександрівської ЗОШ І - ІІІ ступенів відбулося засідання школи резерву керівних кадрів на тему:    «Основи управління ЗНЗ. Сучасні підходи до системи планування роботи ЗНЗ».

Методист  РМК  відділу освіти, молоді та спорту Запорізької райдержадміністрації А. В. Головань відкрила засідання, ознайомивши присутніх з планом роботи школи резерву керівних кадрів та запропонувавши присутнім ознайомитись з досвідом роботи Новоолександрівської ЗОШ .  

Директор школи В. В. Калниш поділилась власним досвідом керування школою, виступивши з доповіддю на тему: «Основи управління ЗНЗ».

Заступник директора школи з НВР С. А. Когут ознайомила присутніх з  сучасними підходами до планування роботи загальносвітнього закладу. Заступник директора школи з НВР Т. М. Самарська поділась власним досвідом щодо специфіки планування виховної роботи в навчальному закладі.

Завершилось засідання школи резерву керівних кадрів хвилинкою релаксації, яку провела практичний психолог школи О. В. Чайковська.

 

30 листопада  на базі Новоолександрівської ЗОШ відбувся щорічний фестиваль творчості та спорту молодих людей з інвалідністю "Повір у себе"

 

 

Проведення змагань "Козацький гарт"

25 листопада з метою національно-патріотичного виховання дітей та молоді було проведено Всеукраїнський фізкультурно-патріотичний фестиваль для школярів "Козацький гарт". В команді було 12 учнів Новоолександрівської ЗОШ, які брали участь у різних видах змагань: човниковий біг, стрибки в довжину,стрибки на скакалці та естафета. Переможцями у змаганні з човникового бігу стали Ніколаєв В. (10,2 с) та Талько-Побиванець Діана (10,8 с). Ці ж учні перемогли і в змаганні зі стрибків у довжину з такими результатами: Талько-Побиванець Д. - 2,09 м., Ніколаєв В. - 2,43 м. У змаганні зі стрибків на скакалці найбільше прострибала Талько-Побиванець Д. - 68 разів.

Відео змагань "Козацький гарт" у Новоолександрівській ЗОШ

Вітаємо переможців ІІ (районного) етапу

Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т. Шевченка !

Гетьман Валерія (7 клас) - ІІІ місце

Білик Аліна (9 клас) - ІІ місце

Вітаємо переможців ІІ (районного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад !

Ліснича Олександра (11 клас) - ІІІ місце в олімпіаді з економіки

Постернак Олег (9 клас) - ІІІ місце в олімпіаді з біології

Прус Іван (8 клас) - ІІІ місце в олімпіаді з біології

Гетьман Валерія (7 клас) - ІІІ місце в олімпіаді з української мови та літератури

Талько-Побиванець Діана (10 клас) - ІІІ місце в олімпіаді з історії

 

РОДИННЕ СВЯТО В 4 КЛАСІ НОВООЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ ЗОШ

17 листопада у 4 класі Новоолександрівської ЗОШ відбулося справжнє родинне свято. Учні і батьки разом з класоводом О. П. Голяковою зібралися у тісному родинному колі. Почесним гостем стала шкільний бібліотекар Г. І. Гетьман, оскільки свято проходило  під гаслом ”Моя родина і я – читацька сім’я”.

З метою створення атмосфери змагання і здорового суперництва учнів було поділено на 2 команди, а третьою стала команда батьків. Діти і дорослі з цікавістю брали участь у різноманітних конкурсах, присвячених читанню художньої літератури. Проводилась і літературна вікторина, і конкурс на кращого знавця прислів’їв про книгу, відгадували загадки та анаграми, грали в асоціації. Батьки також були активними учасниками всіх конкурсів, при цьому не забували вболівати за своїх дітей.

Наприкінці свята журі оголосило результати, які порадували всіх учасників, адже перемогла дружба. Трішечки втомлена, але задоволена проведеним разом часом  дружна читацька родина 4 класу сіла на перепочинок за солодкий стіл, ще довго обговорюючи найцікавіші моменти свята.

 

 

Результати роботи Новоолександрівського освітнього округу

В рамках Новоолександрівського освітнього округу 11 листопада на базі  Новоолександрівської ЗОШ відбулося спільне засідання шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів та вихователів Новоолександрівського КДНЗ «Калинка» на тему «Тренінг – ефективний метод групової роботи». 

Посвята в першокласники

В Новоолександрівській школі 11 листопада відбулася посвята в першокласники. винуватці свята - учні 1 класу - прийшли святково одягнені і в очікуванні чогось незвичайного. На них дійсно чекав сюрприз - чарівна скринька. Але коли діти її відкрили, то знайшли не подарунок, а лист з повідомленням, що зник яарівний дзвіночок, який повинен був їх посвятити в першокласники. Щоб його відшукати, школярі вирушили в незвичайну подорож. Першими їх зустріли кін Базиліо та лиска Аліска, які загадували загадки, відгадавши які діти отримали першу частинку дзвіночка. наступною була станція Музикляндія та її незвичайні жителі Глухотенко, Сипатенко та акомпонемейстр Криворучко, які запропонували дітям угоду: якщо вони заспівають краще за них , то отримають у винагороду другу частину дзвіночка. Першокласники, звісно, перемогли і отримали бажану винагороду. Останньою стала станція Кривляндія. Тут на школярів чекали Бука і Бяка, яких дітлахи також пермогли своїми запальними танцями та отримали останній елемент чарівного дзвіночка.

І сталося диво: дзвіночок цілий і неушкоджений опинився у скриньці. Учні разом з батьками дали урочисту клятву, а директор школи В. В. Калниш вручила їм посвідчення першокласників.

Родзинкою свята стало символічне помазання першокласників крейдою. Учні, вчителі і всі гості отримали багато незабутніх приємних вражень від свята

 

УЧАСТЬ НАШОЇ КОМАНДИ У РАЙОННОМУ КОНКУРСІ-ОГЛЯДІ НА КРАЩУ МОДЕЛЬ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Команда Новоолександрівського шкільного учнівського самоврядування "Першоцвіт" взяла участь у районному конкурсі-огляді на кращу модель учнівського самоврядування, який відбувся на базі Кушугумського НВК

 

Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz